2015/10/11

Valepalmikko lapaset

Olen nyt harjoitellut vähän lapasten tekoa. Villasukat taitaisi syntyä jo vaikka unissa. :D

Ensimmäiset lapaseni ne kupla neuleella tehdyt eivät oikein onnistuneet.
Lähdin mukaan facebookin kautta lapas vaihtoon ja siihen täytyi saada onnistumaan kunnon nätit lapaset. Ja nämähän onnistui! Novitan lapaslehdestä otin ohjeen ja tein sen mukaan. :) Piti vaan tehdä himpun isommat kun ei voinut tehdä ihan juuri sen mittojen mukaan. (Vieras saaja)
Valepalmikko ohje ranteeseen on jostain blogista joskus napattu muistiin. Löytyy googlettamalla. ;)


Nämä ovat siis valepalmikko lapaset, novitan 7 veljestä lanka vaalean violettia, puikoilla minulla oli 40 silmukkaa eli 10/puikko. 3.5 mm knitpro symbfonie puikot. Seuraavaksi puikoilta löytyy kätyri lapaset siskon pojalle. Toinen valmiina peukaloaan odottamassa.

Toisena työnä puikoilla Novitan Ruska langasta uni tossua, mutta taitaa mennä purkuun kun langan paksuus on niin vaihtelevaa että voihan PIIIP... Välillä on niin mahottoman paksua ja sit yhen äkkiä yhtä ohutta kuin ompelu lanka, välillä näiden kahden paksuuden väliltä vahvuus.

4 kommenttia:

 1. Heippa! Ihanat lapaset :) Olen joulukalenterinvaihto tonttu ;) Alan pikkuhiljaa suunnittelemaan joulukalenteriasi, ja ajattelin kysäistä onko mitään toiveita kalenterisi suhteen? Ja onko jotain tettyä lemppari suklaata? Jalkasi koko? tykkäätkö käyttää lapasia, pipoja huiveja yms? Juotko kahvia tai teetä? Tarvitseeko käsityö varastosi jotain tarvikkeita? T: Joulkalenterinvaihtoparisi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa!
   Ai tontut liikkuu jo? ;) :D
   Kiitos! Ei oo erikoistoiveita.
   Fazerin sininen on lemppariani. :) Jalan koko on 39. Talvella tykkään pitää kaikkea mikä lämmittää, yöt ja päivät on villasukat jalassa. Juon molempia, kahvia sekä teetä.
   Käsityötarvike varastoni tarvikkeiden kaipauksen saat päättää, mutta taitaa sieltä pikkusakset uupua (sellaiset joilla on hyvä leikellä myös kangasta)

   Poista
  2. Kiitos vastauksistasi :) Tonttujen on hyvä liikkua jo hyvissä ajoin ;) Nyt sitten odotellaan marraskuuta ja katsotaan saanko kasattua kivan kalenterin :) Ideoita on jo mijoona, mutta toteutus jää nähtäväksi :D T:tonttu

   Poista
  3. Täällä myös kalenteri vaiheessa. Pitää toivoa ettei posti säre kalentereita.. :)

   Poista

Kiitos kun kommentoit!

käsityöläisen kesän pelastus paketti vaihto

Käsityöläisen kesänpelastus paketti-vaihto Ideana on lähettää 25e+pk arvoinen kesänpelastus paketti parille.  Paketista tulee löyty...